Aktuálne správy
Domov / Aktuálne / Svätý rok milosrdenstva- podujatia v našej farnosti

Svätý rok milosrdenstva- podujatia v našej farnosti

Mimoriadny Svätý rok milosrdenstva -podujatia našej farnosti

Putovanie obrazu Božieho milosrdenstva po domácnostiach ( začiatok putovania v januári 2016).

Katechézy na témy: Božieho milosrdenstva, Rozbor encykliky sv. Jána Pavla II. Bohatý na milosrdenstvo, skutky telesného a duchovného milosrdenstva ( piatky a soboty, začiatok v januári 2016).

Častejšie navštevovanie chorých a starých po domácnostiach zo strany kňaza spojené s rozdávaním sv. prijímania ( chorí sú spovedaní raz mesačne, v Roku milosrdenstva im bude duchovný otec prinášať Eucharistiu častejšie).

Púť do Ríma a Assisi autobusom 17.-21.4.2016 .

Apoštolát modlitby Ruženca k Božiemu milosrdenstvu.

Milosrdní ako Otec

Ježiš Kristus je tvárou Otcovho milosrdenstva. V ňom, jeho gestách, slovách, v celej jeho osobe sa stala láska Otca živá a viditeľná.
Svätý rok vyhlásil pápež František, začal sa 8.12.2015, potrvá do 20.11.2016. Jeho slávenie je veľkou výzvou Cirkvi, aby každý hľadal cestu späť k Otcovi. Aby bolo jeho slávenie opravdivým stretnutím s Božím milosrdenstvom, Sv. Otec povzbudzuje najmä k znovuobjaveniu sviatosti zmierenia.

Mimoriadne jubilejné odpustky získajú tí, čo uskutočnia čo akú krátku púť a prejdú svätou bránou, starí a chorí prežívaním svojej choroby s vierou a nádejou, tí, čo vykonajú skutok telesného a duchovného milosrdenstva, zosnulí, ak sa s nimi spojíme v modlitbe, najmä pri Eucharistii.

K tomu sú potrebné obvyklé podmienky: sv. spoveď, slávenie Eucharistie, vyznanie viery, modlitba za a na úmysel Sv. Otca.
Sväté brány sa okrem pápežských bazilík v Ríme v Roku milosrdenstva otvorili aj v jednotlivých diecézach. V našej arcidiecéze sa nachádzajú v Katedrále sv. Jána Krstiteľa v Trnave, vo farskom kostole v Novom Meste nad Váhom a vo farskom kostole v Komárne.

O správca farnosti

pozri tiež

Červená streda 22.11.2023 ( program v našej farnosti)

Červená streda 22.11.2023. Venovaná je prenasledovaným kresťanom. Nadácia Pomoc trpiacej Cirkvi ACN Slovensko aj tento …