Aktuálne správy
Domov / Nezaradené / Projekt Poštové známky na podporu misií

Projekt Poštové známky na podporu misií

rwanda

Milí farníci!  V januári 2015 sa naša farnosť zapojila do projektu podpory misií formou zbierania poštových známok.  Pre tento účel boli   vo všetkých troch  kostoloch umiestnené zberné nádoby, do ktorých môžete priebežne vhadzovať použité poštové známky. Nepoškodené a neodlepené známky je potrebné odstrihnúť s 0,5 cm okrajom. Známky budeme zbierať nepretržite. Vyzbierané známky sa posielajú na Misijný sekretariát Spoločnosti katolíckeho apoštolátu- pallotíni      ( podrobnejšie na www.pallotini.sk).

Každá známka má svoju históriu. Bola nakreslená, vytlačená, predaná, poslaná…Pre filatelistov je preto každá z nich výnimočná. Zbieranie známok na podporu afrických misií má viac ako storočnú tradíciu. Peniaze získané predajom známok sú určené na podporu misií.

Tento projekt ma zaujal pri úvahách, ako by sa naša malá farnosť mohla zapojiť do konkrétnych foriem  apoštolátu. Vedomie, že aj použitá poštová známka môže byť prospešná týmto spôsobom nás môže naplniť radosťou a nádejou, že aj tieto malé zrnká pomoci Pán požehná a prinesú úrodu…

Preto vás, milí moji farníci, povzbudzujem a prosím, aby ste sa zapojili do tohto projektu.

Do 5.marca 2015 sa spolu vyzbieralo  temer 1300 poštových známok. Pán Boh zaplať  každému z vás.  Nezabudnime podporiť  misie aj modlitbami.

 

S vďakou   Ľudovít Malý, správca farnosti

pozri tiež

Farské oznamy 10.9.2023

FARSKÉ OZNAMY na Dvadsiatu tretiu nedeľu v cezročnom období 10. 9. 2023   Pondelok 11. …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *