Aktuálne správy
Domov / Nezaradené / Sviatosti

Sviatosti

KRST- nahlasujú rodičia dieťaťa, ktorí spolu s krstnými rodičmi absolvujú krstnú katechézu. Termín krstu, katechézy a iné podrobnosti, sa dohodnú pri prvom stretnutí so správcom farnosti. V zmysle platných predpisov krst sa slávi na území farnosti trvalého pobytu rodičov dieťaťa ( vlastná farnosť). V prípade krstu na území inej farnosti je potrebné písomné prepustenie príslušného kňaza.

SVIATOSŤ POKÁNIA– v prvopiatočnom týždni sa spovedá hodinu pred sv. omšami a po sv. omšiach, chorí sú spovedaní v stredu dopoludnia. V iné dni na požiadanie. Termín spovede je možné dohodnúť aj telefonicky.

POMAZANIE CHORÝCH – nahlasovanie osobne alebo telefonicky.

SVIATOSŤ MANŽELSTVA– nahlasujú snúbenci aspoň 3 mesiace pred plánovaným termínom sobáša. Na prvom stretnutí so správcom farnosti dostanú podrobné informácie a a pokyny.

Sväteniny

POHREB–  nahlásiť telefonicky alebo osobne.

POŽEHNANIA– pred alebo po sv. omši.

 

ÚMYSLY SV. OMŠÍ sa zapisujú len na nasledujúce dva mesiace od stanoveného termínu začiatku zapisovania ( napr. úmysly na máj a jún sa zapisujú od apríla, presný termín začiatku zapisovania je zverejnený vo farských oznamoch). Zmena termínu slávenia sv. omší je vyhradená.

pozri tiež

Farské oznamy 10.9.2023

FARSKÉ OZNAMY na Dvadsiatu tretiu nedeľu v cezročnom období 10. 9. 2023   Pondelok 11. …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *